Van der Meij College Alkmaar wint bij Tata Steel

Leerlingen van het Van der Meij college tijdens de prijsuitreiking. Rechts: Jan Hoenselaar (Chief Engineer van Tata Steel). Links: Anja Bregman (recruiter leerlingenwerving van Tata Steel).

Leerlingen van het Van der Meij College uit Alkmaar hebben bij Tata Steel de eerste prijs in de wacht gesleept in een techniekcompetitie tussen 20 VMBO-scholen. Tata Steel in IJmuiden heeft voor derdejaars VMBO-leerlingen een interactief technisch programma opgezet onder de naam Check-de-Techniek.

Tijdens drie workshops worden de jongeren uitgedaagd om een aantal technische opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. De VMBO-scholen strijden in een onderlinge competitie om de meeste punten. Van de 600 leerlingen van de 20 scholen die het afgelopen schooljaar mee hebben gedaan aan Check-de-Techniek bij Tata Steel wisten de leerlingen van het Van der Meij College de meeste punten te vergaren. De winnaars hebben uit handen van Jan Hoenselaar, Chief Engineer bij Tata Steel in IJmuiden, een oorkonde ontvangen en mogen gaan karten bij Funcenter Kartwold Indoor in Limmen.

Tijdens de Check de Techniek competitie bij Tata Steel in IJmuiden voeren leerlingen opdrachten uit op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. Dat sluit aan bij de opleidingen die op de Academy van Tata Steel in IJmuiden (eigen bedrijfsschool van het staalbedrijf) kunnen worden gevolgd. De workshops bij Tata Steel bieden VMBO-leerlingen een kans om op een leuke manier kennis te maken met werken in de techniek.

Voor meer informatie over werken & leren bij Tata Steel in IJmuiden: www.tatasteeljobs.nl

Redactie | 10-09-13 | 12:09 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie