Nieuwe techniekleerlingen Academy van Tata Steel

Myrthe Nanne en Luc Borst behoren tot de nieuwe lichting leerlingen werktuigbouwkunde aan de Academy van Tata Steel in IJmuiden.

Met de komst van 20 leerlingen elektrotechniek is de nieuwe lichting aan de Academy van Tata Steel compleet. In de twee voorafgaande weken startten al 20 leerlingen werktuigbouwkunde en 17 leerlingen procestechniek. Eén ding hebben alle leerlingen gemeen: een passie voor techniek. Zij gaan een boeiende en uitdagende periode tegemoet aan de bedrijfsschool van Tata Steel.

In twee jaar tijd volgen ze één dag in de week theorielessen. De overige dagen doen ze praktijkervaring op in de bedrijfsschool en bij verschillende werkeenheden van het staalbedrijf. Na het succesvol doorlopen van hun opleiding zullen de leerlingen een landelijk erkend diploma MBO-3 ontvangen. De leerlingen elektrotechniek zullen vervolgens nog hun MBO-4 diploma gaan halen bij Tata Steel.

De bedrijfsschool van Tata Steel bestaat al sinds 1939 en vormt voor velen de basis voor een aantrekkelijke carrière in de techniek. Ruim de helft van de medewerkers in de productieafdelingen van Tata Steel is ooit begonnen op de bedrijfsschool. De opleidingen aan de Academy van Tata Steel zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of TL) of met een overgangsbewijs Havo 3 – Havo 4. Met vanzelfsprekend natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. Voor meer informatie over de opleidingen: Recruitment van Tata Steel: 0251-494000.

Redactie | 03-09-13 | 11:59 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie