“Spaar ons pensioen!”

Spaar ons pensioen

Deze week praat de Eerste Kamer over de pensioenplannen. Het wordt spannend, want alleen de coalitiepartijen hebben vóór de plannen gestemd in de Tweede Kamer. De FNV heeft naar aanleiding van dit debat een advertentie geplaatst in de Spits en de Volkskrant. In deze advertentie doen ze een klemmend beroep op de Eerste Kamer om ons pensioen te sparen.

Spaar ons pensioen

Het kabinet beperkt het pensioensparen. Vooral jongeren krijgen geen kans om voldoende pensioen op te bouwen. Pensioendeelnemers (jong en oud) zijn het hier niet mee eens. Twee procent per jaar is nodig voor een gewoon goed pensioen.

Stakingen in de metaal houden aan

Afgelopen maandag legden ruim 1200 werknemers uit de klein- en grootmetaal het werk neer voor een goede cao. Ook op de zesde stakingsdag legden opnieuw vele honderden werknemers in de klein- en grootmetaal het werk neer. De stakingsbereidheid blijft hoog, want de werknemers voelen de noodzaak om op te komen voor een goede cao en waardering van hun werk. “Ook bij Zinkerij Giessen was er gisteren een actie. Twintig monteurs van de technische dienst hebben gedurende één shift het werk neergelegd”, laat Jac Christiaens weten.

Meer dan 8000 vakmensen zijn inmiddels opgekomen voor hun rechten. Ze vragen geen gouden bergen maar een normale cao. Bron: FNV Bondgenoten.

Redactie | 09-10-13 | 13:52 | Link
Plaats een reactie