Tata Steel in campagne World Steel Association

Een filmpje met in de hoofdrol Sonja Pitstra van Tata Steel in IJmuiden is een van de eerste clips die de World Steel Association vandaag heeft gelanceerd om te laten zien hoe uitdagend en gevarieerd het werk en de carrièremogelijkheden voor technici zijn in de staalindustrie. De video over Sonja is de eerste in een serie met opnames van medewerkers van staalbedrijven uit de hele wereld. De komende maanden worden meer filmpjes gelanceerd.

Sonja is werkzaam als productieassistent Koudbandwalserij 22 / Beitsbaan 22 bij Tata Steel in IJmuiden. In het filmpje praat Sonja over haar functie en over wat haar aanspreekt in haar werk op het gebied van innovatie bij Tata Steel. “Ik vind het geweldig om deel uit te maken van een industrietak die zich blijft ontwikkelen en voortdurend nieuwe staalsoorten bedenkt voor betere producten”, zo zegt Sonja. “Ik werk bij een nieuwe, high-tech en innovatieve productielijn. De staalindustrie maakt echt werk van innovatie. Wat ik fascinerend vind aan staal is dat je het overal ziet. Het is een onmisbaar product in ons leven”, aldus Sonja.

“De staalindustrie heeft zich enorm ontwikkeld”, zo zegt Edwin Basson, algemeen directeur van de World Steel Association. “Het is een moderne high-tech industrie, waarin wereldwijd miljoenen mensen werken. Deze medewerkers beschikken over hooggespecialiseerde kennis en vaardigheden om innovatieve, nieuwe technologieën en productiemethodes te ontwikkelen. Daarmee vervullen ze een essentiële rol in het bepalen van ons dagelijks leven, van de auto’s waarin we rijden tot de gebouwen waarin we werken en wonen. We hopen dat de passie en het enthousiasme van de medewerkers uit deze filmpjes de leiders van de staalindustrie van de toekomst zal inspireren. Ik wil Sonja Pitstra en Tata Steel graag bedanken voor hun medewerking aan dit initiatief”, zo besluit Basson.

Redactie | 08-10-13 | 16:43 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie