High-tech innovaties voor pitches TEDxBinnenhof

TEDxBinnenhof - ideas worth spreading

Powered by Dutch Technology meets TEDxBinnenhof. Met die slogan heeft FME de technologische industrie uitgedaagd om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen waar de wereld voor staat. Uit de bijzondere, inspirerende en verrassende inzendingen zijn zeven kandidaten geselecteerd. Zij gaan op het FME Congres The Next Generation op woensdag 13 november 2013 hun idee live pitchen.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “Het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe of verbeterde producten en betere manieren van werken is nodig om te kunnen overleven. De producten die de technologische industrie maakt, worden wereldwijd verkocht en de concurrenten bevinden zich overal ter wereld. Wij moeten sneller innoveren dan de concurrenten kunnen kopiëren. Deze inzendingen kunnen daarbij helpen.”

De inzendingen zijn gelieerd aan de drie clusters die onder het label Powered by Dutch Technology gezamenlijk werken aan belangenbehartiging en marktbewerking, met als belangrijkste doel het vergroten van de verdienkracht van de bedrijven.

Cluster Life, Sciences & Health

  • Eerste volautomatische testapparaat ter wereld voor ziekenhuizen waarmee endoscopen kunnen worden getest op kwaliteit – Dovideq Medical
  • Obli: het stimuleren van voldoende drinken bij ouderen en monitoring door zorgverleners én mantelzorgers – Fresh Idea Factory

Cluster Agro & Food

  • Blue Innovation: inhoudsstoffen winnen uit planten door ze te melken. De plant als nieuwe chemiefabriek Metaalperswerk van de Wetering
  • Next generation food can: het dunste food blik ter wereld – Ardagh Group

Cluster Bebouwde Omgeving

  • Stad op het Water: een dynamische, duurzame stad die zich flexibel aanpast aan veranderende eisen en wensen, op basis van een drijvende, flexibele en zelfverzorgende infrastructuur – Stichting Stad op het Water (gelieerd aan Inholland)
  • Evening Breeze: een slim alternatief voor conventionele air conditioning – Evening Breeze
  • HIsarna: innovatieve groene hoogoventechnologie waardoor staalmaken in de toekomst met minimaal 20% minder CO2-uitstoot kan worden gerealiseerd – Tata Steel

Het publiek – directies van FME-lidbedrijven en FME-branchebesturen – heeft een belangrijke stem in welke inzendingen door FME worden voorgedragen aan de organisatie van TEDxBinnenhof 2014. De licentiehouder van TEDxBinnenhof bepaalt welke inzendingen uiteindelijk een TEDxTalk mogen houden. FME heeft hierop geen invloed.

FME heeft zich als partner verbonden aan dit internationale podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. De tweede editie van TEDxBinnenhof wordt gehouden op 31 maart 2014 in De Ridderzaal in Den Haag.

Redactie | 28-10-13 | 19:17 | Link
Plaats een reactie