Terugblik METAVAK & Gebruikte Machinevak 2013

Terugblik METAVAK & Gebruikte Machinevak 2013

De exposanten en organisatie kijken tevreden terug op METAVAK & Gebruikte Machinevak, welke van 5 t/m 7 november alweer voor de 9e keer plaatsvond. De vakbeurs werd goed bezocht. 8.168 geïnteresseerden uit de metaalbranche kwamen bijeen in Evenementenhal Gorinchem. De exposanten met producten en diensten voor de verspanende- en niet verspanende industrie trokken alles uit de kast om deze bezoekers bij te praten.

Kansen en mogelijkheden creëren, daar draait het in deze tijd om. Bedrijven die investeren in persoonlijk contact zijn de concurrent een streepje voor. Bezoekers lieten zich volop informeren over innovatieve oplossingen, die hun productie ten goede komen. Er was genoeg te zien. Zo was op de stand van IWE B.V uit Nieuwekerk a/d IJssel de OMAX Jetmachining Center in werking te bewonderen. Ook de stand van Machinehandel Overmars, waar nieuwe en gebruikte machines opgesteld stonden, kreeg volop belangstelling. Kijken, voelen en ervaren zijn toch belangrijke aspecten, wanneer er een investering gedaan moet worden. En daar leent een bezoek aan METAVAK & Gebruikte Machinevak zich nog altijd uitstekend voor. Daadwerkelijke verkoop van machines tijdens de beursdagen was de kers op de taart.

Platform in de regio

Met als doel een sterk platform in de regio te realiseren om contacten te leggen en te onderhouden, vindt deze vakbeurs jaarlijks plaats. Het grootste aandeel van de bezoekers komt dan ook uit de provincies Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Inmiddels weten metaalbedrijven uit het gehele land Evenementenhal Gorinchem te vinden.

Volgens jaar combinatie METAVAK en NIL Verbindingsweek

Naar aanleiding van het grote succes van vorig jaar hebben Evenementenhal en NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) wederom de handen ineen geslagen om de combinatie van METAVAK en NIL Verbindingsweek ook in 2014 te realiseren. NIL Verbindingweek is een uniek vakevenement op het gebied van verbindingstechniek en sluit dus naadloos aan op METAVAK. “Dat het een tweejaarlijks evenement zou worden, was natuurlijk ons eerste uitgangspunt,” aldus Ajren Woudenberg van NIL. “We wisten dat er vraag vanuit de markt was naar een nationaal evenement voor dit unieke vakgebied. Na vorige editie bleven de bedrijven ons vragen naar de ideeën voor 2014.” Een interessante aanvulling is het NIL/BIL Symposium in de ochtenden, waar actuele thema’s binnen de verbindingstechniek worden uitgelicht.

Redactie | 08-11-13 | 16:17 | Link
Plaats een reactie