Groei economie eurozone 0,1 procent

Groeicijfers

Het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone is in het derde kwartaal met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat werd woensdag bekend gemaakt door Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek. In het tweede kwartaal steeg het bbp op kwartaalbasis met 0,3 procent.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 slonk de economie van de eurozone met 0,4 procent. In het tweede kwartaal kromp de economie op jaarbasis nog met 0,6 procent. De Nederlandse economie groeide met 0,1 procent op kwartaalbasis en slonk op jaarbasis met 0,8 procent.

Export

Volgens Eurostat was er op kwartaalbasis sprake van flink lagere bijdrage aan de groei van de export en van consumentenbestedingen. De export steeg met 0,2 procent, na een groei van 2,1 procent in het tweede kwartaal, terwijl de toename van de consumentenbestedingen halveerde tot 0,1 procent. De data tonen geen indicatie dat de groei versnelt in het vierde kwartaal.

In Duitsland nam de groei af van 0,7 procent in het tweede kwartaal tot 0,3 procent in het derde kwartaal. In de gehele Europese Unie van 28 landen nam het bbp met 0,2 procent toe op kwartaalbasis, een halvering ten opzichte van het tweede kwartaal. In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 groeide de economie met 0,1 procent. Bron: Metaalunie.

Redactie | 05-12-13 | 10:24 | Link
Plaats een reactie