Metaalunie looft New Business Award uit

new business award

Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie New Business Award. De winnaar van de Award wordt op 19 juni 2014 bekend gemaakt. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door continu nieuwe kansen te creëren die leiden tot new business. De Award-winnaar is daarmee ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en ontvangt naast de Award een bedrag van € 5000.

Recessie of economische groei: ondernemen draait altijd om het zien en het benutten van kansen die leiden tot new business. Dit kan bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een nieuw product, door een nieuwe afzetmarkt te betreden of door gebruik te maken van een andere manier van klantbenadering. New business omvat dan ook de drie pijlers product, markt en marketing. Metaalunie is op zoek naar lidbedrijven die uitblinken in het genereren van new business en dat bereiken in de meest ideale mix van product, markt en marketing.

Extra omzet kan gerealiseerd worden door meer/extra producten en/of diensten af te zetten bij bestaande of nieuwe klanten. Maar ook het gebruik van nieuwe technologie kan new business genereren, bijvoorbeeld 3D-printing of specifieke laserbewerkingen of door de inzet van Remote Control. Het zoeken en vinden van nieuwe doelgroepen, branches of markten zowel nationaal als internationaal is criterium voor het winnen van de New Business Award.

De New Business Award beloont ook het beter, sneller, efficiënter en/of effectiever benaderen van bestaande en nieuwe klanten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van sociale media.

Tien bedrijven

Ook dit jaar zal uit elk van de tien Metaaluniedistricten een winnaar worden gekozen. Deze tien districtswinnaars worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens het congres ‘New business’ op 19 juni te presenteren. Daarna worden op deze dag drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de uiteindelijke winnaar van de Metaalunie New Business Award kiest.

De inschrijving is voor leden van Metaalunie en is geopend tot en met 28 maart 2014. Ga voor criteria en andere informatie naar www.metaalunieaward.nl. Aanmelden kan ook direct via award@metaalunie.nl.

Redactie | 24-02-14 | 17:17 | Link
Plaats een reactie