Swedish Match Lighters BV IJzersterk bedrijf 2014

Uitreiking IJzersterk Bedrijf Swedish Match Lighters

Swedish Match Lighters BV is verkozen tot IJzersterk bedrijf 2014. De producent van aanstekers kreeg de titel 10 februari tijdens een feestelijke personeelslunch uit handen van Jos van de Werken (lid Projectgroep 5xbeter, Beleidssecretaris arbozaken Koninklijke Metaalunie).

Voor het tweede jaar op rij kiest 5xbeter een groot en een klein bedrijf tot IJzersterk bedrijf. 5xbeter is op zoek gegaan naar bedrijven die meters maken met veilig en gezond werken. Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen, tegen lage kosten, soms tegen de stroom in. Asco Controls BV ontving in januari de titel groot IJzersterk Bedrijf 2014. Beide bedrijven zijn ambassadeur voor veilig en gezond werken in de metaal in 2014.

Veilig en gezond werken bij Swedish Match Lighters BV

In haar vestiging in Assen produceert Swedish Match Lighters B.V. aanstekers. Sinds begin 2013 is het bedrijf zeer actief met veilig en gezond werken aan de slag gegaan. Jos van de Werken, Koninklijke Metaalunie: “In alle activiteiten staat het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers voorop. Binnenkort worden ze een BRZO bedrijf, ze zijn nu al actief bezig om aan alle regels te voldoen.”

De acht leden van de arbocommissie van Swedish Match zijn de aanjagers van alle activiteiten. Het afgelopen jaar zijn ze voortvarend aan de slag gegaan met de RI&E Metaalbewerking. In samenwerking met 5xbeter is aan de arbocommissie en het Managementteam de cursus Veilig en Gezond werken in metaalbedrijven gegeven. Tevens is er een serie toolboxen gegeven. Swedish Match valt op door de aandacht die besteed wordt aan het checken of alle informatie door de medewerkers begrepen is. De arbocommissie maakt elke twee maanden een ronde aan de hand van inspectie punten. Ook onder de medewerkers heerst een open cultuur: mensen spreken elkaar aan.

Swedish Match is een sociaal bedrijf: ze bieden kinderen van hun medewerkers (met in achtneming van alle regels rond arbeidstijden) in de vakanties een baan aan. Ongeveer een kwart van de medewerkers is via de sociale werkvoorziening in dienst.

Over 5xbeter: vijf partners bundelen kracht!

5xbeter – IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie. 5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de Metaalbewerking en Metalektro. 5xbeter biedt kosteloos onafhankelijk advies en hulpmiddelen op het gebied van onder andere lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, schadelijk geluid en oplosmiddelen.

Redactie | 10-02-14 | 19:08 | Link
Plaats een reactie