“Waarom zou je niet samenwerken met een sociale werkvoorziening?!”

MVO samenwerking B&G met Tomingroep

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een veel gebruikte term, maar het werkelijk in de praktijk uitvoeren, verdwijnt door de drukte van alle dag nog weleens naar de achtergrond. Bij B&G Hekwerk is dat anders, we zijn heel bewust met Tomingroep in zee gegaan.

Sociale werkvoorziening

Tomingroep is een sociale werkvoorziening waar gewerkt wordt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die prima werk kunnen leveren, maar die wat extra’s nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. We hebben het dan bijvoorbeeld over wat extra begeleiding of een kleine aanpassing op de werkvloer.

Kwaliteit die we gewend zijn

Tomingroep levert ons complete stuurkasten voor de schuifpoorten, voorzien van een motor en een stuurprint. Dat houdt in dat Tomingroep de metalen behuizing produceert, het laswerk verricht en uiteindelijk het geheel samenvoegt en monteert. Wanneer het product gereed is, wordt alles door Tomingroep doorgetest. We krijgen stuurkasten aangeleverd die geproduceerd zijn volgens specificatie en getest worden bij Tomingroep. Deze kasten worden vervolgens geïntegreerd in de productielijn van de B&G schuifpoorten en worden geassembleerd tot één geheel: de “plug & play” aluminium schuifpoort van B&G.

Gemotiveerd en toegewijd

Het zal u niet zijn ontgaan dat er in de media en de politiek regelmatig wordt gesproken over een participatiesamenleving en de bijbehorende participatiewet. Daarmee wordt het reguliere bedrijfsleven mede verantwoordelijk gesteld voor het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. B&G Hekwerk draagt deze instelling een warm hart toe en neemt haar verantwoordelijkheid daarin graag. We merken dat deze mensen extra gemotiveerd en toegewijd te werk gaan en we kunnen gewoon rekenen op de kwaliteit die we gewend zijn. Onze boodschap is dan ook: “Waarom zou je niet samenwerken met een sociale werkvoorziening?!”

Redactie | 05-02-14 | 20:52 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over bg hekwerk.
Plaats een reactie