Leerlingen Tata Steel maken skelters voor basisscholen

Leerlingen van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bezig met het bouwen van de skelters. Links op de foto: Mark Bijwaard. Rechts op de foto: Mark Spaanderman. Fotograaf: Vincent Bloothoofd.

Een groep van 18 leerlingen werktuigbouwkunde van de Academy van Tata Steel in IJmuiden is momenteel druk bezig met het bouwen van vijf skelters voor basisscholen in de regio en een zorginstelling voor de jeugd. “Voor de leerlingen gaat dit project veel verder dan alleen het testen van hun technische vaardigheden”, aldus Rolf Deen, manager van de bedrijfsschool van het staalbedrijf.

“Ze moeten ook in contact treden met de scholen en zorginstelling om te horen welke specifieke wensen die hebben en dat vervolgens in overleg met elkaar vertalen naar een specifiek ontwerp. Er wordt een flink beroep gedaan op hun sociale vaardigheden om deze klus te kunnen klaren. Dat het een maatschappelijk relevant project is, geeft de opdracht nog een extra dimensie. Wat is er mooier dan eind april een zelf ontworpen en gebouwde skelter af te leveren bij een groep enthousiaste en dankbare kinderen? Ik merk dat die sociale component onze leerlingen extra motiveert”, aldus Deen.

Het skelterproject maakt deel uit van de opleiding van de eerstejaarsleerlingen Werktuigbouwkunde aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. De leerlingen mogen bepalen aan welke school of instelling de skelters worden geschonken. Vervolgens zijn ze zelf gedurende het hele traject verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met die partijen. De vijf skelters moeten aan drie belangrijke criteria voldoen: de klantspecificaties, veiligheid en kindvriendelijkheid. Daar worden ze ook op gekeurd.

Redactie | 26-03-14 | 16:04 | Link
Plaats een reactie