Tata Steel in actie voor KWF

Directieassistentes Zillah Klein, Charissa Kleij en Sonja Turkenburg (van links naar rechts) die met zelfgebakken cupcakes op pad gingen om bij Tata Steel geld in te zamelen voor het KWF. Foto: Vincent Bloothoofd.

Medewerkers van Tata Steel in IJmuiden zamelen vandaag met diverse acties geld in voor KWF Kankerbestrijding. Dit gebeurt ter gelegenheid van Founder’s Day, de geboortedag van Jamsetji Nusserwanji Tata, de oprichter van het Tata concern. Hij is vandaag precies 175 jaar geleden geboren. Niet alleen in het naar hem vernoemde Jamshedpur, maar bij alle Tata-vestigingen over de hele wereld wordt er jaarlijks op deze dag geld ingezameld voor een goed doel. Daarmee geeft het bedrijf concreet invulling aan de filosofie van haar grondlegger. In de visie van Jamsetji Nusserwanji Tata is de lokale gemeenschap niet slechts een doelgroep, maar de bestaansreden van het bedrijf. De Tata Group heeft ruim 400.000 medewerkers in 80 landen.

Calorieën stapelen én kwijtraken

De veelal speciaal in het blauw (kleur Tata-logo) geklede medewerkers van Tata Steel in IJmuiden hebben diverse initiatieven genomen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er werd een recordaantal zelfgebakken taarten en cupcakes verkocht én genuttigd op het terrein van het staalbedrijf. Om die extra calorieën weer weg te krijgen werden er ook actieve roei- en mountainbike clinics aangeboden. Wie dat niet (in)spannend genoeg vond, kon bieden op een brandweertraining van een halve dag, bestaande uit het in volle bepakking verrichten van blus- en reddingswerkzaamheden, inclusief het open knippen van een auto. Verder kon je onder meer bieden op het laten tekenen van een portret door een artistieke collega of op een week in een vakantiehuisje in Spanje.

Redactie | 03-03-14 | 20:55 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie