Tata Steel steunt oproep energiebesparing

In het kader van Earth Hour dimt Tata Steel in IJmuiden op zaterdag 29 maart van 20.30 tot 21.30 uur de verlichting op haar terrein, daar waar dat veilig kan. “Tata Steel levert op twee manieren een bijdrage aan energiebesparing”, zo stelt Hans Fischer, directeur van Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa. “We ontwikkelen staalsoorten die steeds lichter én sterker zijn. Die vormen de basis voor onder meer zuinigere auto’s, windmolens en vloer- en gevelsystemen waarmee je tot 75% energie kunt besparen in gebouwen. Daarnaast wenden we onze technische expertise aan om productieprocessen verder te verduurzamen. Energiebesparing is daar een onderdeel van. We hebben een team van experts die het energieverbruik van al onze fabrieken en installaties in kaart brengen en oplossingen bedenken om energie te besparen. Voor het maken van een ton staal gebruiken we momenteel zo’n 30% minder energie dan 25 jaar geleden. Bewustwording van de mogelijkheden om energie te besparen is van groot belang. Vandaar dat wij het Earth Hour initiatief van harte ondersteunen”, aldus Fischer.

Verlichting waar nodig

Op het 750 hectare grote bedrijfsterrein van Tata Steel is veel verlichting aanwezig. Door te werken met sensoren en verlichting schakelbaar te maken is onnodige verlichting in kantoren, fabrieken en buiten sterk verminderd. Een voorbeeld daarvan is het schakelbaar maken van de verlichting van een van de twee hoogovens. Het bovenste deel van Hoogoven 6 wordt sinds kort standaard niet meer verlicht. Indien nodig kan de verlichting wel weer worden aangezet. Waar verlichting noodzakelijk is om goed te kunnen werken of uit oogpunt van veiligheid, bekijkt Tata Steel of er zuinigere en efficiëntere alternatieven zijn. Zo loopt er een proef met het verminderen van wegverlichting op het noordelijk deel van het terrein.

Eerder deed Tata Steel mee aan de Nacht van de Nacht. Op diverse locaties op het bedrijfsterrein wordt dan de verlichting uitgeschakeld.

Redactie | 20-03-14 | 18:43 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie