Dodenherdenking bij Tata Steel

Het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat. Foto: Vincent Bloothoofd.

Op zondag 4 mei vindt bij Tata Steel in IJmuiden de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Hans Fischer (directeur Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa) en Gerrit Idema (lid Centrale Ondernemingsraad) zullen namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland een krans leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hun namen staan vermeld op het oorlogsmonument. Leerlingen van basisschool De Triangel uit Velsen-Noord wonen de plechtigheid bij en dragen een gedicht voor.

De herdenking begint om 9.45 uur en eindigt om 10.30 uur. Daarna is er gelegenheid om koffie te drinken in het Congrescentrum van het Dudok Huis van Tata Steel. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid muzikaal begeleiden.

Redactie | 15-04-14 | 21:46 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie