Minister Kamp lanceert website ‘New Business’

Vlnr. Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie, minister van EZ Henk Kamp en Etienne Genefaas, bestuurslid Metaalunie.

Minister Kamp heeft op de Hannover Messe de nieuwe Metaaluniewebsite ‘New Business’ officieel geopend. Op deze website kunnen bedrijven tips en informatie krijgen over het realiseren van meer omzet. Vanuit de drie invalshoeken product, markt en marketing wordt new business concreet uitgewerkt.

Onder de invalshoek ‘product’ wordt ook aandacht besteed aan de kansen voor het MKB-metaal van productieautomatisering. Door de mogelijkheden van de voortschrijdende techniek is flexibele productieautomatisering steeds vaker een actueel thema. Steeds meer activiteiten in het productieproces kunnen worden geautomatiseerd of gerobo-tiseerd. Ook door sensortechnologie, die productiemonitoring op afstand mogelijk maakt, ontstaan meer en nieuwe mogelijkheden. Deze ontwikkelingen gaan grote invloed hebben op bedrijven in de metaalbewerking, zowel in de toelevering als in de productie. Denk daarbij aan de invloed op de huidige productiemogelijkheden of de mogelijkheden om op afstand een machine qua instellingen aan te passen en onderhoud uit te stellen of op een andere wijze te beïnvloeden.

Metaalunie gaat daarom een programma starten om de leden goed te informeren over de gevolgen van de ontwikkelingen. Onderdeel van dit programma is het samen met ABN AMRO en Deloitte doen van onderzoek naar de effecten op de huidige productie-activiteiten op de werkvloer in het MKB-metaal. Onder de werktitel ‘Toeleveren 2.0’ wordt ingegaan op de veranderende positie van de plaatverwerkende- en verspanende bedrijven. Vragen die daarbij worden beantwoord zijn; waar liggen in de huidige competitieve markt de kansen, hoe maak ik gebruik van die kansen en wat zal in de productiepraktijk van het MKB-metaal veranderen? In het onderzoek zal niet alleen naar de dagelijkse praktijk op de werkvloer worden gekeken, maar zal ook naar fabrikanten, kennis- en onderzoeksinstellingen en internationale ontwikkelingen worden gekeken.

Daarnaast worden er in verschillende marktsegmenten matchmaking events georganiseerd waarin producerende partijen in verbinding zullen worden gebracht met specialisten in de verschillende technologieën die binnen flexibele productie-automatisering een rol spelen. Zo wordt onder meer begin juni de verbinding gelegd tussen de verwerkers van composietmaterialen en de productieautomatiserings-specialisten, waarbij de verschillende facetten en mogelijkheden inzichtelijk worden gemaakt of nader onderzocht moeten worden.

Redactie | 09-04-14 | 09:56 | Link
Plaats een reactie