Twee nieuwe machines voor Joop van Zanten Staalservice

Overdracht machine

Op maandag jl. 31 maart 2014 was het dan zover, de officiële overdracht van de nieuwe snijmachines bij het bedrijf Joop van Zanten Staalservice is een feit.

Joop van Zanten Staalservice is totaalleverancier in bewerkingen van (dikke)staalplaat door autogeensnijden, plasmasnijden en plaatknippen en kent vele mogelijkheden voor nabewerkingen zoals: kantpersen, richten en het (machinaal) aanbrengen van laskanten. Hun producten vinden hun weg in de on&offshore, machine-, kraan- en containerbouw maar ook in de constructiebouw en scheepsbouw geniet Joop van Zanten Staalservice een uitstekende reputatie als leverancier van staalproducten.

Sinds 2004 zijn dit de 4de en 5de machine die Messer Cutting Systems bij Joop van Zanten Staalservice levert. Ditmaal een MultiTherm® welke uitgerust is met 6 stuks van onze beroemde ALFA® brander. Het eerste autogeen snijsysteem dat op de markt verscheen met een geïntegreerde sensor t.b.v. de hoogte stelling en snelwisselpitten voor het snel en eenvoudig zonder gereedschappen verwisselen van de snijpitten. Ook deze machine is weer, net als een eerder geleverde machine, uitgerust met HydraFlame® procesbewaking om het snijproces te monitoren en, indien noodzakelijk, automatisch te onderbreken.

De tweede machine is een OmniMat® met de bekende HPR260XD plasmabronnen van Hypertherm® en ondersteund onder andere onze MesserHoleTechnology (een verdere uitbouw van de TrueHole® technologie van Hypertherm®). Ook beschikt deze machine over een 7-straals inkjet markeerinstallatie voor het snel en eenvoudig aanbrengen van teksten en lijnen.

Het project behelsde niet alleen het plaatsen van twee nieuwe machines maar ook het verlengen van het werkbereik van twee bestaande machines met als doel de productiecapaciteit op deze machines met 20 procent te verhogen door een betere “material handling” mogelijk te maken.

Natuurlijk zijn wij zeer verheugd dat Joop van Zanten Staalservice ook in dit tiende jaar van onze relatie weer voor Messer Cutting Systems heeft gekozen als de snij systemen partner van hun keuze

Redactie | 16-04-14 | 18:21 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over messer cutting systems.
Plaats een reactie