Dodenherdenking bij Tata Steel

Een de jonge bezoekers legt bloem neer bij het oorlogsmonument. Foto: Vincent Bloothoofd.

Bij Tata Steel hebben 140 mensen de herdenking bijgewoond van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd speciaal stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf in IJmuiden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Onder de aanwezigen waren veel jongeren. Hans Fischer (directeur Tata Steel in IJmuiden en Chief Technical Officer van Tata Steel in Europa) en Gerrit Idema (lid Centrale Ondernemingsraad) legden namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland een krans bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat. Ook werden bloemen gelegd bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Wethouders Verkaik en Vennik legden een krans namens de Gemeente Velsen. Ook namens het Comité 4 en 5 mei Velsen werd een bloemstuk geplaatst. Leerlingen van basisschool De Triangel uit Velsen-Noord woonden de plechtigheid bij en droegen een gedicht voor.

Redactie | 05-05-14 | 09:58 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie