Fried Kaanen nieuwe voorzitter Koninklijke Metaalunie

Godfried Kaanen

De Bondsraad, de algemene ledenvergadering van Koninklijke Metaalunie, heeft Godfried (Fried) Kaanen benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Kaanen (59) is directeur-eigenaar van de bedrijven Bosch Scharnieren en Metaal én Quick Response Software, beide in Doetinchem.

Kaanen volgt op 1 september a.s. Michaël van Straalen op als voorzitter. Van Straalen bekleedde deze functie vanaf 2007 en is vanaf november 2013 voorzitter van MKB-Nederland. Dat laatste was de reden voor Metaalunie op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter. Met de heer Kaanen heeft de metaalsector wéér een echte MKB-metaal ondernemer als boegbeeld.

Kaanen maakt op dit moment deel uit van de Bondsraad namens het district Gelre en is bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek met de portefeuille industriebeleid en innovatie. Hij studeerde aan Nijenrode en behaalde een Masters Degree in Business Administration aan de University of Puget Sound in de Verenigde Staten. Met zijn bedrijf Bosch Scharnieren begon hij in 2007 als eerste in Nederland met Quick Response Manufacturing (QRM). Het bedrijf werd daarvoor vorig jaar beloond als districtswinnaar Gelre van de Metaalunie Smart Solution Award. Het bedrijf is een echt mkb-metaalbedrijf met dertig man personeel.

De voorzitterswissel vindt plaats tijdens een speciale bijeenkomst op 18 september 2014, waarbij ook de Metaalunie New Business Award uitgereikt wordt.

Redactie | 13-05-14 | 18:24 | Link
Plaats een reactie