5xbeter Week van Veilig en Gezond Werken 2014

5x Beter - Werken is gezond

Werkgevers en werknemers in de Nederlandse Metaalbewerking en Metalektro slaan 16 tot en met 20 juni voor het vijfde jaar op rij de handen ineen voor de Week van Veilig en Gezond Werken. Ruim 10.000 werknemers en bedrijven in de metaal doen mee met workshops, toolboxen, bijeenkomsten op de eigen werkplek en een vijfdaagse Roadshow door het land. De Week wordt 23 juni afgesloten met het congres ‘Samen sterk voor veilig en gezond werk’ in Hart van Holland te Nijkerk.

16-20 juni 2014: Week van Veilig en Gezond Werken

De Week van Veilig en Gezond Werken 2014 staat dit jaar in het teken van samen sterk voor veilig en gezond werk. 5xbeter organiseert met een Roadshow activiteiten door het hele land. We doen in vijf dagen vijf bedrijven aan, dwars door Nederland. Allemaal bedrijven die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken. Tijdens de Roadshow stoppen we bij De Vries Makkum (Makkum), Swedish Match Lighters (Assen), RijnDijk Construction (Schagen), NTS Group (Bergeijk) en VDL Steelweld (Breda). Iedereen in de regio die in de metaal werkt is welkom!

Van 16 tot en met 20 juni kunnen alle bedrijven en ondernemingsraden in de metaal de Week van Veilig en Gezond Werken in stijl met ons mee vieren. 5xbeter biedt ondersteuning met een uitgebreid aanbod van thematische pakketten, workshops en bijeenkomsten, en campagnemateriaal om veilig en gezond werken in het eigen bedrijf op inhoudelijke en feestelijke wijze in het zonnetje te zetten.

Tijdens de Week vinden ook nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden plaats. Zo organiseren de bedrijven Korver, Ringeling en Verboom uit Mijdrecht deze week een gezamenlijke workshop Toezicht houden voor Leidinggevenden. En organiseert 5xbeter samen met Stichting Lezen&Schrijven een speciale workshop Veiligheid en Taal voor VDL.

Congres 23 juni

De Week wordt afgesloten met het vijfde jaarlijkse 5xbeter congres ‘Samen sterk voor veilig en gezond werk’ op 23 juni in Hart van Holland te Nijkerk. Het congres gaat om 10.00 uur van start met de première van de 5xbeter film Een ongeval kan ook jou gebeuren. De film en het congresprogramma draaien om het voorkomen van ongevallen door gedragsverandering en communicatie. Dit WK-proof congres wordt afgesloten door Hans van Breukelen met zijn gedachten over ‘de kracht van het individu, maar de macht van het collectief’ die het verschil maken op de werkvloer. Kijk voor meer informatie en het programma op www.5xbeter.nl/congres. Deelname aan het congres is gratis.

Redactie | 16-06-14 | 20:59 | Link
Plaats een reactie