e-Traction wint BlueEFFICIENCY Award

e-traction award

Metaalunielid e-Traction Europe bv uit Apeldoorn heeft de BlueEFFICIENCY Award gewonnen. Mercedes-Benz kent de BlueEFFICIENCY Award toe aan de onderneming die de beste innovatie levert op het gebied van duurzame mobiliteit. E-Traction Europe bv ontwikkelde TheWheel, een unieke elektrische direct-drive in-wiel motor. TheWheel is geen standaard elektromotor. Stator en rotor zijn omgedraaid, waardoor alles binnen in het wiel ‘stil’ staat, terwijl de buitenkant draait. Bij een voertuig uitgerust met TheWheel is de complete aandrijflijn het wiel zelf.

Bert Jaarsma, directeur Organisatie van Metaalunie feliciteerde het bedrijf met de Award: “Ik ben uitermate trots op het feit dat een mkb-metaalbedrijf beloond wordt voor een zeer innovatief en duurzaam product. Juist die combinatie is een voorbeeld van het op een slimme manier new business genereren.”

De BlueEFFICIENCY Award werd uitgereikt tijdens de bekendmaking van de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media hebben voor de negende keer deze Innovatie top 100 samengesteld. Jaarsma roemde de voor de top 100 genomineerde Metaalunieleden Andela Techniek & Innovatie uit Nagele, CB Flevoland bv uit Dronten, Hakvoort Daglicht bv uit Hardenberg, Holland Reefer Service bv uit Rotterdam, Machinefabriek Elcon bv uit Leimuiden, Machines4green bv uit De Friese meren, PartTracker uit Assendelft, Snijtechniek Brabant bv uit Raamsdonksveer en Spirotech bv uit Helmond. “Bedrijven die de moeite waard zijn genoemd en geroemd te worden”, aldus Jaarsma.

De hoogste notering is voor de gifvrije, zelfklevende folie van Micanti bv uit Amsterdam, dat wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing om de aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen te gaan.

Redactie | 12-06-14 | 23:25 | Link
Plaats een reactie