Dormac Machine Tools introduceert de Puma Global Turn 2100 en 2600 serie

PUMA GT2100

Vier jaar na de introductie van de Puma 2100 serie draaimachines, maakt Dormac Machine Tools, importeur van Doosan draai- en freesmachines voor Nederland, de introductie van de nieuwe Puma Global Turn 2100 en 2600 serie bekend. Opnieuw is het de ingenieurs van Doosan gelukt een draaimachine te ontwerpen die veel machinetechnologie biedt tegen een bescheiden investering. Met een hogere stabiliteit, hogere prestaties, lager energie verbruik en meer gebruiksgemak voor de machinebediener heeft de nieuwe Doosan Puma GT serie alles in zich om de “worlds leading turningcenter on the market” te worden.

Bij het ontwerp van de Puma GT2100 serie heeft Doosan teruggekeken naar de ‘klassieke’ Puma 240 machines. Doosan brak met deze machines door, omdat het in het 8” klauwplaat segment, zoveel mogelijk machinetechnologie tegen een bescheiden investering leverde. Ook nieuwe GT-serie biedt opnieuw meer value for money.

Ten opzichte van de Puma 240-serie biedt de GT2100 serie:
  • Een hogere machinestabiliteit levert een 42% trillingsreductie
  • Een 15% kleinere footprint
  • Verbeterde ergonomie, beter zicht voor de bediener en een betere werkstuk toegankelijkheid
  • Een re-designed en kortere spindel aandrijving. Dit reduceert geluid, vibratie en warmte wat leidt tot betere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
  • Eco-friendly: 19% lager energieverbruik, gerealiseerd door een zuiniger hydro-unit, LED verlichting en het automatische uitschakeling van elektrische componenten wanneer deze enige tijd niet gebruikt worden.

De Puma GT2100 serie is leverbaar in 2 modellen – de standaard GT2100 en de GT2100M met aangedreven gereedschappen (5.5 kW/5.000 rpm). Beide machines zijn uitgerust met een krachtige 4.500 rpm hoofdspindel, 18,5 kW power / 313 Nm torque, en een 12-positie servo-driven turret (0.15 sec index), als ook ijlgangen van 24 m/min op de X as en 30 m/min op de Z as. Beide machines hebben een 65 mm doorlaat en een Z slag van 560 mm lengte. De GT2100 heeft een maximale draaidiameter van 390 mm en de GT2100M 350 mm. 


Standaard worden de machines geleverd met een Doosan-Fanuc besturing met een 10.4 inch kleurenscherm, klauwplaat, center en een set gereedschap opnames.

Redactie | 29-08-14 | 18:00 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over dormac cnc solutions.
Plaats een reactie