Hembrug realiseert produktiviteitsstijging met TwinSpindle harddraaimachine

Hembrug Mikroturn Twinspindle

Machinefabrikant Hembrug Machine Tools zal op de komende AMB-2014 een vernieuwde uitvoering van de Mikroturn® Twinspindle harddraaimachine presenteren.

De Mikroturn® Twinspindle is een dubbelspillige uitvoering van de Mikroturn® serie hard draaimachines. De Mikroturn® Twinspindle is ontworpen om de productiviteit van de ultra-precisie eindbewerking van geharde werkstukken tot ø 100 mm te verhogen. Met name voor producten in grote series met cyclustijden van 10 tot 30 seconden.

Door het herontwerp is de machine nu beschikbaar tegen een prijs die een derde lager ligt dan de eerst serie Twin-Spindles. Het is Hembrug gelukt de constructie sterk vereenvoudigen, zonder concessies te doen aan de functionaliteit en nauwkeurigheid. De hydrostatische hoofdspillen met geïntegreerde motoren zijn dichter bij elkaar gepositioneerd waardoor de toegankelijkheid in de bewerkingsruimte sterk verbeterd is. Daarnaast worden de spillen nu direct door een Kuka Robot beladen zonder de toevoeging van een additioneel swivel systeem zoals het geval was bij de eerste serie Twin-Spindles. De lineaire motoren in de sledes zijn vervangen voor ultra precisie kogelomloopspillen. Deze bieden de benodigde snelheid en nauwkeurigheid echter tegen aanzienlijk lagere kosten.

De Mikroturn® TwinSpindle maakt een 100%. productiviteitsstijging mogelijk. De dubbele-spindelconstructie maakt gelijktijdige bewerking mogelijk van een werkstuk in de spil 1 tijdens het automatisch laden en lossen van de een werkstuk in spil 2. De geïntegreerde spindelmotoren bereiken een hoog koppel (0-6000 rpm in 0,6 sec.) en zijn veel compacter dan de spindelmotoren uit de voorgaande versie.

Met de Hembrug Mikroturn® harddraaimachines verloopt de eindbewerking van geharde werkstukken in veel gevallen drie keer sneller dan vergelijkbare slijpbewerkingen. De Mikroturn® Twin Spindle gaat nog een stap verder en maakt een verdere verbetering van de cyclustijden en de productiviteit mogelijk.

AMB 2014, 16. Sept. – 20. Sept. Stuttgart. Hal 8, Stand 8A55

Redactie | 15-08-14 | 08:39 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over hembrug machine tools.
Plaats een reactie