Vacatures metaal- en elektrotechniek gestegen

Werkplein - © anp

Het aantal vacatures in de technische opleidingsrichtingen metaal- en elektrotechniek is opnieuw gestegen. De installatietechniek vertoont wederom een afname. Dit meldt Kenteq in een onderzoeksbericht.

In de vorige aflevering van het onderzoeksbericht werd voor het eerst na een lange daling weer een toename van het aantal nieuwe vacatures gesignaleerd. Die tendens zette zich voort. De verdeling van de vacatures over de regio’s verschilt per opleidingsrichting. In de metaaltechniek ligt het zwaartepunt wat meer in het zuiden en het oosten van het land. De industrie is de grootste banenmotor. 27,7% van alle vacatures komt voor rekening van deze bedrijfssector.

De gegevens zijn gebaseerd op de resultaten van Jobfeed, een gespecialiseerde zoekmachine die continu op internet naar nieuwe vacatures zoekt. De vacatureteksten worden met geavanceerde taaltechnologie ontleed. Tegenwoordig is een groot deel van de vacatures op internet te vinden. Dat verschilt per beroep en sector. Door gebruik te maken van andere onderzoeken kunnen de aantallen echter worden opgehoogd naar het totale aantal vacatures. Kenteq ontvangt driemaal per jaar een gedetailleerd bestand en heeft deze gegevens verder bewerkt. Bron: Metaalunie.

Redactie | 15-08-14 | 10:01 | Link
Plaats een reactie