Aldowa BV wint Metaalunie New Business Award 2014

Directeur Jan Boom van Aldowa (links) ontving de award uit handen van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen. (Foto: Sander van der Torren)

‘Een mooi voorbeeld van een prachtig mkb-bedrijf’ Met deze woorden omschreef juryvoorzitter Daan Kersten, Aldowa BV uit Rotterdam, de trotse winnaar van de Metaalunie New Business Award 2014.

Dit MKB-metaalbedrijf heeft zich volgens de jury op excellente wijze onderscheiden door ‘binnen de organisatie een cultuurverandering door te voeren met toepassing van lean concepten en een sterke decentralisatie van verantwoordelijkheden wat geleid heeft tot een lerende organisatie’, motiveerde Kersten de keuze voor het bedrijf.

Aldowa BV ontving de Metaalunieaward en een cheque ter waarde van € 5.000, – uit handen van Metaalunievoorzitter Fried Kaanen. De jury noemde de zeven geselecteerde bedrijven ‘mooie bedrijven die allen ook een beetje winnaar zijn’.

Aldowa BV

Aldowa BV is een plaatwerkbedrijf dat zich met name positioneert in de bouw en infra. Het is van huis uit een loonbedrijf. Na bedrijfsovername in 2007 hebben nieuwe eigenaren gekozen voor nieuwe strategische positionering van marktfocus (bouw en infra) en afdekken van totale orderrealisatie van contact met architect tot eindmontage, waarmee extra toegevoegde waarde gecreëerd wordt. Er wordt gewerkt met een aantal strategische partners. Daarmee zijn ze nu partner in de realisatie van aansprekende projecten in binnen- en buitenland. Het streven is de beste gevelbouwer van de Benelux te worden.

Het bedrijf won de Metaalunie New Business Award omdat het zich volgens de jury onderscheidt door een voortdurende aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in afdektechnieken. “De markt wordt proactief benaderd, waarbij het bedrijf dichter naar en bij de klant kruipt”, aldus Daan Kersten.

Naast de uitreiking van de Award stond het New Business Event ook in het teken van het afscheid van Michaël van Straalen als voorzitter van Koninklijke Metaalunie. Zijn opvolger Fried Kaanen benoemde Van Straalen tot erevoorzitter. Kaanen vroeg in zijn speech aandacht voor flexibiliteit: “Flexibiliteit is het woord dat bij deze tijd past. De economie en de samenleving vragen steeds meer om flexibiliteit in de ruimste zin van het woord.”

Redactie | 19-09-14 | 09:52 | Link
Plaats een reactie