Tweede-Kamervoorzitter bezoekt Tata Steel

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg met het resultaat van een botsproef van 50 kmuur met staal uit de kreukelzone van een auto. Links naast haar Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland. Fotograaf Vincent Bloothoofd.

De voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Ze werd daarbij vergezeld door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes en gedeputeerde Tjeerd Talsma. Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland, gaf Van Miltenburg uitleg over het productieproces en de focus van Tata Steel op innovatie en duurzaamheid. In het R&D center van Tata Steel voor de auto-industrie zag de Kamervoorzitter hoe een nieuwe, hogesterkte staalsoort wordt gemaakt, waarmee auto’s veiliger én lichter kunnen worden gemaakt. Daardoor neemt het brandstofverbruik af. In een simulatie van een botsing van een auto met 50 km/uur zag Van Miltenburg hoe het staal van de kreukelzone van een auto zich bij die enorme klap keurig opvouwt. Daardoor wordt een groot deel van de botsingsenergie geabsorbeerd, ter bescherming van de inzittenden van een auto.

Redactie | 28-11-14 | 18:35 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie