Volg het functioneren van je schuifpoorten realtime met Codia

Codia

Voor veel bedrijven is het van levensbelang dat de toegang tot het bedrijfsterrein vlekkeloos functioneert. Maar hoe controleer je dat? Als eerste in de markt komt B&G Hekwerk met het antwoord: Codia. Dankzij deze telemetrie-oplossing ben je altijd als eerste op de hoogte van storingen aan je poort of bedrijfsentree. Zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft.

“Bij B&G vinden we dat klanten realtime op de hoogte moeten kunnen zijn van het functioneren van hun schuifpoort of bedrijfsentree”, zegt directeur Arthur van der Graaf. Daarom presenteert de specialist in terreinbeveiliging uit Best deze maand Codia. Met deze oplossing, die bestaat uit een telemetrie-unit en een web-applicatie, kan de klant vanachter zijn computer het doen en laten van zijn Eco-, Speed- en A-Liner schuifpoorten volgen.

Storingsmelding

Bij een storing krijgt de klant een melding via de mail. Volgens Van der Graaf is dat bijvoorbeeld onmisbaar bij poorten die uit het zicht staan. “Ook buiten werktijd is deze service waardevol”, zegt Van der Graaf. “Je wil er op maandagochtend niet achterkomen dat je poort het hele weekend heeft opengestaan.” Hij benadrukt dat de klant bij elke storing een duidelijke omschrijving van de fout krijgt en niet alleen een weinigzeggende foutcode. Van der Graaf: “Op basis van die informatie kan hij beslissen of hij de storing zelf kan oplossen of dat hij hulp nodig heeft van ons.”

Historie

In de web-applicatie is ook de volledige historie van de poort te raadplegen. Van der Graaf: “Door die informatie krijg je beter inzicht in het gebruik, het onderhoud en de storingen. De kennis die je zo opdoet kan bijvoorbeeld aanleiding zijn om het onderhoudscontract aan te passen. En bij het beslissen over vervanging is de informatie een handig hulpmiddel.”

Abonnement

B&G biedt Codia aan als abonnement. Net als bij een mobiele telefoon betalen klanten een vast bedrag per maand. Codia wordt toegevoegd aan een nieuwe schuifpoort maar kan ook aan een bestaande schuifpoort worden gekoppeld. Net als voor de schuifpoort geldt dat B&G het systeem plug&play levert. Een investering in Codia kan volgens Van der Graaf kostenbesparend zijn: “Medewerkers van de telefonische helpdesk kunnen de poort bijvoorbeeld op afstand resetten. En als de monteur toch moet uitrukken, werkt hij efficiënter. Hij weet immers vooraf wat er scheelt en kan meteen de juiste onderdelen meebrengen.”

Innovatief jaar

Codia is de vijfde innovatie die B&G dit jaar presenteert. Eerder introduceerde het bedrijf de advertentiescroller Pedia, het KOMO keurmerk voor hekwerk, de leaseconstructie Service2 en standaard ledverlichting voor de A-Liner. Van der Graaf vindt die vernieuwing erg belangrijk. “Door te blijven ontdekken wat er allemaal mogelijk is met hekwerk, blijven we een waardevolle partner voor onze klanten.”

Redactie | 10-12-14 | 12:27 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over B&G.
Plaats een reactie