5xbeter maakt werk van schadelijk geluid

5x Beter - Werken is gezond

Lawaaidoofheid is beroepsziekte nummer 3. Bijna iedereen in de metaal komt in aanraking met schadelijk geluid. De gevolgen treden langzaam op, maar zijn onomkeerbaar. Gehoorschade door lawaai is nooit meer te genezen. Daarom lanceert 5xbeter de vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid en vragen we in 2015 extra aandacht voor dit thema.

De Arbowet verplicht de werkgever tot het beoordelen van de geluidsniveaus op de werkvloer. Vroeger gebeurde dit vaak door het uitvoeren van metingen. De Verbetercheck Schadelijk geluid is gebaseerd op een grote hoeveelheid metingen die zijn uitgevoerd in de metaal, waardoor kostbare metingen niet meer nodig zijn. De Verbetercheck Schadelijk geluid is de vertaling van de door sociale partners overeengekomen Arbocatalogus, die is goedgekeurd door de Inspectie SZW. Naast de vernieuwde Verbetercheck Schadelijk geluid biedt 5xbeter een serie nieuwe hulpmiddelen om met schadelijk geluid aan de slag te gaan.

Bedrijven en werknemers in de metaalbewerking en metalektro kunnen kosteloos gebruik maken van de Verbetercheck Schadelijk geluid en bijbehorende hulpmiddelen op 5xbeter.nl, direct een informatiepakket bestellen of een afspraak maken met een Verbetercoach via de gratis Verbeterlijn (0800 555 50 05).

5xbeter, ijzersterk voor veilig werk is een gezamenlijk project van de Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie voor veilig en gezond werken in de metaalbewerking en metalektro.

Redactie | 10-02-15 | 21:29 | Link
Plaats een reactie