T-groef profielen vergroten rendement van machines eenvoudig

T-groef profielen

Na de T-groef profielen14 en 18 mm brengt TechnoTool nu ook profielen voor de 22 mm T-groeven op de markt. Deze profielen zijn een eenvoudige, maar effectieve oplossing om de efficiency van verspanende machines te vergroten. Ze voorkomen dat de T-groeven vollopen met spanen.

De inzet van deze profielen is voor alle machines lucratief, echter bij grote machines, bijvoorbeeld bedfreesmachines, kotterbanken en carroussel draaibanken, zal dit nog meer tijdvoordeel opleveren. De uurprijzen van deze machines liggen namelijk een stuk hoger. Door de afmetingen van de machines, de hoeveelheid en de vorm van de spanen zijn deze veel moeilijker te verwijderen. Door het afdichten van de T-groeven voorkomt men het vollopen met spanen. Dit bespaart elke dag veel tijd.

Bij sommige machines is de reiniging van het machinebed een tijdsintensieve arbeid, die soms wel een uur of langer duurt. Ook bij plaatsing van meerdere spanmiddelen op het machinebed hopen de spanen zich altijd op tussen de spanmiddelen, en zijn dan moeilijk te verwijderen. Met de inzet van de profielen is dit nog maar een kwestie van seconden.De profielen zijn bestand tegen het inbranden van hete spanen, resistent tegen emulsie en universeel inzetbaar zowel voor droog als nat verspanen. Doordat de spanen niet meer vasthaken in de T-groeven zijn deze veel makkelijker te verwijderen.Verwijdering van de spanen kan al naar gelang de machine uitvoering, eenvoudig worden uitgevoerd. Door inzet van bijvoorbeeld een handveger of bezem,luchtpistool, emulsie spuitpistool, of zelfs door volautomatisch een wisselplaat boorgereedschap te laten roteren, dat met interne koeling een‘reinigingsprogramma’ uitvoert om de spanen van het bed te spuiten.

Andere voordelen zijn onder andere reductie van de omsteltijden, afname van het letselrisico voor de machine operator, prettige werkomstandigheden, eenvoudige en snelle plaatsing en verwijdering van de profielen. De profielen kunnen eenvoudig op lengte worden afgesneden of onder de spanmiddelen worden geschoven, Samengevat betekent dit, dat alles veel sneller gaat en daardoor het rendement van de machine enorm wordt verhoogd.

Redactie | 25-02-15 | 17:17 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over technotool.
Plaats een reactie