Buitenlandse investeringen in Nederland ook goed voor MKB-metaal

Investering

Buitenlandse ondernemers hebben in 2014 met steun van de rijksoverheid een recordbedrag van 3,2 miljard euro in de Nederlandse economie geïnvesteerd. Dat blijkt uit jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). In 2013 bedroegen de buitenlandse investeringen nog 1,7 miljard euro.

In totaal zijn er vorig jaar 187 nieuwe projecten gerealiseerd, waaronder hoofdkantoren, productiefaciliteiten en datacentra. In totaal hebben die projecten 6.304 banen opgeleverd. “Dit is een bijzonder interessante ontwikkeling”, zegt Rob van der Werff, Bedrijfseconomisch adviseur Koninklijke Metaalunie. “Al was het alleen maar vanwege de kansen die er voor het MKB-metaal liggen bij de bouw van bijvoorbeeld het nieuwe Google datacentrum in de Groningse Eemshaven of het windpark Gemini.”

De provincie Noord-Holland kreeg er de meeste nieuwe banen bij dankzij buitenlandse bedrijven, namelijk 2.284. Noord-Brabant volgt met 1.624 banen. Limburg staat met 793 banen op de derde plaats. Bron: Metaalunie.

Redactie | 10-03-15 | 20:08 | Link
Plaats een reactie