Earth Hour bij Tata Steel in IJmuiden

Skyline Tata Steel bij nacht gezien vanaf overzijde Noordzeekanaal

Tata Steel in IJmuiden neemt op zaterdag 28 maart a.s. deel aan Earth Hour, de actie waarmee wereldwijd om aandacht voor energiebesparing wordt gevraagd. Tussen 20.30 en 21.30 uur schakelt Tata Steel zo veel mogelijk verlichting uit, uiteraard alleen waar dat veilig kan. “Bij Tata Steel zetten we ons voortdurend in om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen”, aldus Hans van den Berg, directeur Manufacturing Iron & Steel bij Tata Steel in IJmuiden. “Elk jaar bedenken en implementeren we weer nieuwe maatregelen waardoor het energieverbruik nog verder daalt. In de staalindustrie behoren we inmiddels tot de wereldtop waar het gaat om staal maken met zo min mogelijk energie en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn”, aldus Van den Berg.

Tienduizend huishoudens

Op het 750 hectare grote terrein van Tata Steel in IJmuiden worden alle fabrieken en installaties door een team van experts doorgelicht om te kijken waar er nog energie kan worden bespaard. Dat levert een veelvoud aan besparingsprojecten op, zoals het draineren van de grondstoffenopslagen, waardoor in de Pelletfabriek minder energie nodig is om het ijzererts tot knikkers (pellets) te bakken. Tata Steel werkt ook aan het reduceren van de hoeveelheid verlichting op het terrein. En de bouw van de Doekfilterinstallatie bij de Sinterfabriek heeft niet alleen geleid tot een forse reductie van de hoeveelheid fijn stof, dioxine en zware metalen in de uitstoot van die fabriek, maar ook tot een jaarlijkse vermindering van het energieverbruik vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van zo’n 10.000 huishoudens. Tata Steel verzorgt ook trainingen over energiebesparing voor medewerkers.

Redactie | 17-03-15 | 22:13 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie