Indiase ambassadeur bezoekt Tata Steel in IJmuiden

Ambassadeur van India in Nederland, Rajesh N. Prasad, (links op de foto) die samen met Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland, rechts op de foto) de resultaten van een crashtest bekijkt in het R&D centrum voor de automobielsector bij Tata Steel in IJmuiden.

De heer Rajesh N. Prasad, Ambassadeur van India in Nederland, heeft op 13 maart een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. De ambassadeur werd ontvangen door Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland), Debashish Bhattacharjee (Group Director Research & Development) en Bimlendra Jha (Executive Director Group Strategy and European Supply Chain). De ambassadeur kreeg een rondrit over het terrein en bracht een bezoek aan de Warmbandwalserij, de Dompelverzinklijn en het R&D centrum voor de automobielsector. Theo Henrar gaf uitleg over de milieuprestaties van het staalbedrijf , waaronder de voortdurende aandacht voor energiebesparing en het reduceren van de hoeveelheid CO2 per ton staal. Tata Steel in IJmuiden behoort op die gebieden tot de koplopers onder de staalbedrijven. Henrar lichtte ook de strategie van Tata Steel toe, die erop is gericht om innovatieve staalsoorten te ontwikkelen en produceren die voor klanten een hoge toegevoegde waarde hebben. In het automotive R&D centrum kon de ambassadeur met eigen ogen zien hoe Tata Steel steeds sterkere staalsoorten ontwikkelt voor autofabrikanten. Dankzij deze innovatieve producten worden auto’s veiliger én tegelijkertijd lichter en daardoor energiezuiniger.

Redactie | 16-03-15 | 18:25 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie