Leerlingen Tata Steel bouwen skelters scholen

Leerlingen Noël Luttje (links) en Jason Brough (rechts) die werken aan hun skelter in de werkplaats van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden

Negentien eerstejaarsleerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden zijn momenteel druk in de weer met het bouwen van skelters voor basisscholen in de regio. “Het project geeft leerlingen de gelegenheid hun vaardigheden in praktijk te brengen”, aldus Rolf Deen, manager van de Academy van Tata Steel. “En tegelijkertijd geven ze invulling aan de bedrijfsfilosofie van Tata Steel, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Het project doet niet alleen een beroep op hun vakkennis. De leerlingen bepalen zelf welke scholen een skelter ontvangen en zijn van meet af aan verantwoordelijk voor alle contacten, van het opnemen van de specifieke wensen tot het afleveren van de skelters. Het enthousiasme straalt er vanaf in onze werkplaats. De docenten moeten aan het einde van de dag aangeven dat het werk aan het project erop zit. Liefst zouden ze nog wat langer doorgaan.” De skelters moeten aan drie criteria voldoen: klantspecificaties, veiligheid en kindvriendelijkheid. Daar worden ze op gekeurd. Eind april worden ze bij de scholen afgeleverd.

Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). Afgelopen week zijn ook 20 leerlingen begonnen aan een opleiding tot logistiek medewerker (MBO-3). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De tweejarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren in het bedrijf. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor haar rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris.

Voor meer informatie over de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl (klik vervolgens op Werken & Leren).

Redactie | 12-03-15 | 17:35 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie