B&G Hekwerk lanceert nieuwe bestekservice

Nieuwe bestekservice

“Toegankelijk, functioneel en correct.” Zo omschrijft Marijke Jansen van B&G Hekwerk de nieuwe bestekservice van de specialist in terreinbeveiliging uit Best. “En compleet”, vult ze aan. In de bestekservice, die B&G op 1 april lanceert, is voor het eerst het hele assortiment opgenomen.

In de oude bestekservice konden architecten, aannemers en bestekschrijvers al terecht voor informatie over het mechanische assortiment van B&G: de poorten en de hekwerken. Omschrijvingen van aandrijvingen, toegangscomponenten en bijvoorbeeld schrikdraaddetectie ontbraken echter. Dat moest anders volgens Jansen: “We willen onze klanten in alles optimaal ontzorgen. Met de oude bestekservice konden we dat niet waarmaken.”

Functioneel

In de nieuwe bestekservice, op de website van B&G, vinden de gebruikers alle informatie over zo’n 2500 B&G-producten (http://www.bghekwerk.nl/productinfo/bg-bestekservice). Die zijn zo functioneel mogelijk beschreven. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op hekwerken met ronde of vierkante spijlen. Je hoeft niet meer te weten dat die bij B&G Rondissade en Palissade heten. Ook zijn er afbeeldingen aan de omschrijvingen toegevoegd. En waar dat relevant is, worden ook de mogelijke kleuren getoond.

Om de klant overbodig klikken te besparen, geeft B&G de mechanische en elektrische componenten in één scherm naast elkaar weer. Een bestekschrijver die een poort wil configureren kan meteen ook de aandrijving aanvinken.

Correct en toegankelijk

Naast functionaliteit was ook correctheid een belangrijk criterium voor de nieuwe bestekservice. “Alle omschrijvingen moeten kloppen en alle combinaties die je kunt maken, moeten ook in werkelijkheid mogelijk zijn.” zegt Jansen. “Dat was een enorme klus die uiteindelijk een spreadsheet opleverde van 2500 rijen en 50 kolommen.”

Die informatie is toegankelijk via een gebruiksvriendelijke interface op de website van B&G. Ook is ze te raadplegen via de bekende site bestekservices.nl. Inloggen is niet nodig. Jansen: “We willen dat klanten te allen tijde over de informatie kunnen beschikken.”

Concepten

Om zijn klanten nog beter van dienst te zijn, breidde B&G als eerste in de branche zijn bestekservice uit met een concepten-module. Voor vijfentwintig verschillende locatietypes heeft de terreinbeveiliger aangegeven wat de meest geschikte oplossing is. Voor de beveiliging van transportbedrijven adviseert B&G bijvoorbeeld Palissade hekwerk, ProTurner draaipoorten, Speed-Liner schuifpoorten en schrikdraaddetectie.

“De concepten kunnen als basis dienen voor een ontwerp”, legt Jansen uit. “De architect kan zelf de hoogtes, kleuren en manier van monteren kiezen. Ook kan hij het ontwerp uitbreiden met bijvoorbeeld een afstandsbediening, detectielussen of een Pedia posterscroller. Zo kan hij het plaatje compleet maken.”

De juiste keuzes

Als de gebruiker de bestekservice heeft doorlopen, kan hij de teksten in downloaden en in zijn bestek plakken. Voor de volledigheid voegt B&G automatisch alle productbladen toe. Jansen: “De klant heeft dan alle informatie die hij nodig heeft om de juiste keuzes te maken.”

Redactie | 01-04-15 | 21:49 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over B&G.
Plaats een reactie