Speciale techniekdag voor meiden bij Tata Steel

Girls Day bij Tata Steel in IJmuiden

Vandaag hebben 175 meiden uit groep 8 en de brugklas van scholen uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseerde speciaal voor hen een Girls’ Day, die erop is gericht om meisjes te laten ervaren hoe boeiend het is om met techniek te werken. Tijdens het ochtendprogramma op de bedrijfsschool van Tata Steel werden de leerlingen uitgedaagd om zelf met techniek aan de slag te gaan. Van een verzameling losse onderdelen sleutelden ze met veel enthousiasme robots in elkaar, die ze vervolgens testten en zodanig afstelden dat ze optimaal functioneerden. Tevens maakten ze kennis met een aantal vrouwelijke medewerkers van Tata Steel, die vertelden over wat hen aanspreekt aan werken in de techniek. In de middag maakten de meiden met een stoomtrein een rondrit over het 750 ha grote terrein van Tata Steel en namen ze een kijkje in de Warmbandwalserij, waar gloeiende plakken staal tot rollen staal worden uitgewalst.

Tata Steel is een ideale omgeving voor jongeren met een passie voor techniek. Zo kun je aan de basis staan van het ontwikkelen van nieuwe staalsoorten waarmee auto’s veiliger én lichter (en dus zuiniger) worden, als werktuigbouwkundige, procesoperator of elektrotechnicus in een van de omvangrijke fabrieken of installaties werken of verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van complexe technische processen. Tata Steel heeft zelfs een eigen bedrijfsschool, waar je op diverse niveaus opleidingen kunt volgen.

Redactie | 21-04-15 | 21:18 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie