Skelters Tata Steel voor basisscholen

Afleveren van de skelter die leerlingen van de bedrijfsschool van Tata Steel hebben gemaakt voor basisschool De Boekanier in IJmuiden

Leerlingen van de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, hebben vandaag aan basisschool De Boekanier in IJmuiden een skelter geschonken. De leerlingen hebben de skelter zelf ontworpen en vervaardigd in het kader van een praktijkproject Werktuigbouwkunde. In totaal zijn er vijf skelters gebouwd voor scholen in de regio. “Het enthousiasme waarmee de leerlingen aan het project hebben gewerkt is ongekend”, aldus Rolf Deen, manager van de Academy van Tata Steel. “Het project is een goed voorbeeld van hoe de bedrijfsschool van Tata Steel de leerlingen uitdaagt om via projecten met een toegevoegde maatschappelijke waarde hun kennis in de praktijk te brengen. Het resultaat bestaat uit vijf skelters waar een skelterfabrikant jaloers op zou zijn. En er is voor onze leerlingen niets mooier dan die blije gezichten te zien van de kinderen bij het afleveren van de skelters.”

De leerlingen Werktuigbouwkunde van de Academy van Tata Steel brengen via het skelterproject niet alleen hun technische kennis in praktijk, maar leren ook om met klanten om te gaan en om de specifieke wensen die de scholen hebben te vertalen in een gedetailleerd ontwerp. Dat heeft geresulteerd in vijf verschillende soorten skelters, van een regulier type tot een tweezitter en een skelter met een chopperstuur.

Naast De Boekanier ontvangen basisscholen De Boomladder (Heerhugowaard), De Driemaster (Egmond aan Zee) en de Mariaschool (Noordscharwoude) en de Kinderopvang in Broek op Langedijk een skelter.

Redactie | 22-05-15 | 23:58 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie