Slijpers van NPS bezoeken Ferrari

NPS bezoekt Ferrari

De branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) bezocht afgelopen week met haar leden onder andere de productiefaciliteiten van Ferrari in Maranello. Als kers op de taart mocht een aantal leden zelf een Ferrari F430 of California besturen tijdens een testdrive. Onderdeel van het bezoek aan omgeving Modena was uiteraard ook werk gerelateerd met een bezoek aan de Italiaanse slijpmachinefabrikant MVM.

De eerste dag na aankomst stond voor de 35 deelnemers in het teken van techniek. Vrijdagochtend werd het plaatsje Maranello, waar de fabriek van Ferrari gevestigd is, aangedaan. Allereerst bezochten de slijpers het bijbehorende Ferrari Museum. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst waarbij om beurten met de shuttle bus de fabriek met bijbehorende circuit bezocht werd en een testdrive in een Ferrari F430 of California uitgevoerd mocht worden. Na een gezamenlijke Italiaanse lunch in een Ferrari-restaurant vertrok de groep richting Correggio, voor een bezoek aan het bedrijf MVM. Na een korte presentatie volgde een rondleiding door de productie van MVM. MVM is onder andere producent van slijpmachines voor diverse soorten messen die gebruikt worden in de papier-, textiel-, hout- en voedingsindustrie. Recent is nog een machine naar Brazilië verscheept die messen tot 10 meter in een opspanning kan slijpen.

NPS bezoekt Ferrari

Zaterdag 6 juni stond in het teken van het ‘ambacht’. Eerst bezochten NPS-leden de traditionele azijnmakerij Aceto Balsamico del Duca di Adriano Grosoli om meer te leren en te proeven van de beroemde Aceto Balsamico die hier gemaakt werd. Vervolgens bezochten ze Salumificio ‘La Perla’ waar de beroemde Parmaham gemaakt wordt. Na van een heerlijke Italiaanse lunch met natuurlijk de bekende Parmaham genoten te hebben, werd onder begeleiding van een gids Parma aangedaan om verschillende (architectonische) bezienswaardigheden te bezichtigen. Op de laatste dag van de reis stond een bezoek aan Bologna, de grootste studentenstad ter wereld met 87.000 studenten, op het programma. Ook hier was een gids die de deelnemers mee nam langs de prachtige pleinen, paleizen en kathedralen van de stad en uitgebreid vertelde over de rijke historie.

Redactie | 16-06-15 | 22:39 | Link
Plaats een reactie