Minder uitstoot fijn stof Tata Steel

Ontmanteling van de schoorsteen van de Hogedrukwasser, de voormalige milieu-installatie voor de rookgasreiniging van de Sinterfabriek van Tata Steel in IJmuiden. Deze is vervangen door de Doekfilterinstallatie

De uitstoot van fijn stof vanaf het terrein van Tata Steel in IJmuiden is in 2014 met 4,5% gedaald ten opzichte van 2013. Dat resultaat is mede te danken aan het feit dat de Doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek in 2014 voor het eerst een vol jaar in bedrijf was. Net als in de afgelopen jaren was de hoeveelheid fijn stof in de bebouwde omgeving van Tata Steel in 2014 binnen de Europese norm.

“Ik ben zeer tevreden dat we erin geslaagd zijn om de uitstoot van fijn stof nog verder te verlagen”, aldus Hans van den Berg, director Manufacturing Iron & Steel van Tata Steel in IJmuiden. “Dit is goed nieuws voor ons bedrijf én voor onze omgeving. Het laat zien dat ons resultaatgericht milieubeleid vruchten afwerpt. Vanzelfsprekend blijven we ons inspannen om de impact van onze processen op de omgeving verder te reduceren.”

Ontmanteling vorige installatie

De Doekfilterinstallatie van de Sinterfabriek is eind 2013 volledig in gebruik genomen en zorgt ervoor dat de hoeveelheid fijn stof, dioxine en zware metalen in de uitstoot van de Sinterfabriek met minimaal 75% afneemt ten opzichte van de vorige milieu-installatie. Tata Steel werkt momenteel aan het ontmantelen van de voormalige installatie voor de rookgasreiniging van de Sinterfabriek, de zogenaamde Hogedrukwasser.

Redactie | 01-07-15 | 19:52 | Link
Plaats een reactie