Vakkanjers in startblokken voor WorldSkills 2015

Lasser worldskills

Zestien Nederlandse Vakkanjers doen in augustus mee aan WorldSkills 2015. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden ruim jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijden om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. De strijd om wereldgoud is van 11-16 augustus 2015 en vindt plaats in Brazilië. Er doen meer dan 1.200 jonge talenten mee (een recordaantal), afkomstig uit zestig landen.

Voor het eerst wordt een WorldSkills competitie gehouden in Zuid-Amerika. Van de 43e editie in São Paulo wordt een recordaantal deelnemende kandidaten verwacht: ruim 1200. In Leipzig deden in 2013 bijna 1000 kandidaten vanuit 53 landen mee en streden om medailles in 46 vakrichtingen. Het complex dat WorldSkills São Paulo 2015 in Brazilië zal huisvesten, is een van de grootste conferentie centra in Latijns Amerika.

Openingsceremonie

De openingsceremonie is het Ibirapuera Gymnasium, een van de meest bekende arena’s voor culturele en sportieve evementen in São Paulo. Op 11 augustus 2015 om 19.00 uur wordt WorldSkills 2015 hier officieel geopend met culturele performances, een Braziliaanse show en de traditionele ‘Parade of Nations’. Ruim 8.500 bezoekers zijn naar schatting aanwezig.

Sluitingsceremonie

Op 16 augustus vindt op dezelfde locatie de sluitingsceremonie plaats met uiteraard de huldiging, feestelijke performances en speeches. Er worden compilatie video’s vertoond met alle highlights van de wedstrijden. Ook wordt de WorldSkills vlag traditioneel overgedragen aan het land dat WorldSkills 2017 organiseert: de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer weten? Kijk op www.worldskills-team.nl

Redactie | 26-07-15 | 14:21 | Link
Plaats een reactie