Metaalunie helpt leden bij problemen (faillissement) Imtech

Imtech

Imtech meldt dat de rechtbank in Rotterdam het bedrijf failliet heeft verklaard. Doordat twee onderdelen van het bedrijf worden verkocht, zijn 7.300 van de in totaal 22.000 banen veilig gesteld. De handel in het aandeel Imtech werd eerder op dag op verzoek van de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) al stilgelegd.

Van de drie Imtech bedrijven Royal Imtech N.V., Imtech Capital B.V. en Imtech B.V. is nog onduidelijk welke doorgaan en welke niet. Wees daarom op uw hoede bij het uitleveren en het aangaan van nieuwe contracten aan en met Imtech onderdelen, zonder eerst zekerheden te hebben verkregen.

U kunt vragen over het inroepen van zekerheidsrechten zoals eigendomsvoorbehoud, recht van reclame en retentie stellen aan het Metaalunieteam bedrijfsjuridisch via bj@metaalunie.nl dan wel telefoonnummer 030-605 33 44.

Dinsdag 11 augustus

Technisch dienstverlener Imtech heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank van Rotterdam. De rechtbank heeft het verzoek goedgekeurd en bewindvoerders aangesteld.

De afgelopen dagen heeft Imtech al laten weten de lastige financiële situatie waarin het bedrijf zit te evalueren en de consequenties te bekijken. Eerder werd duidelijk dat het bedrijf alle betalingen aan leveranciers en aannemers had opgeschort. De surseance van betaling volgt op het opschorten van deze betalingen. Uitstel van betaling kan de kansen optimaliseren dat behoorlijke delen van Imtech kunnen worden voortgezet, zo hoopt de onderneming. Imtech heeft aangegeven projecten zoveel mogelijk draaiende te willen houden.

Metaalunieleden die zaken doen met Imtech, kunnen met vragen over hun rechten en verplichtingen richting Imtech over bijvoorbeeld eigendomsvoorbehoud, terecht bij het Metaalunieteam bedrijfsjuridisch ledenadvies via bj@metaalunie.nl dan wel telefoonnummer 030-605 33 44.

Redactie | 18-08-15 | 20:14 | Link
Plaats een reactie