Ongedefinieerde kanten geautomatiseerd ontbramen

Flexible Deburring Tools

De toenemende prijsdruk dwingt verspanende bedrijven tot optimalisatie van hun productieproces. In de praktijk betekent dit dat een product compleet bewerkt van de machine moet komen, indien mogelijk zonder manuele bewerkingen achteraf. De inzet van de FDT ontbraamgereedschappen van AKS Teknik maken het mogelijk dit hele proces automatisch te laten verlopen, zonder extra manuele handelingen.

Deze gereedschappen worden ingezet op bewerkingscentra, CNC draaimachines en robots voor het geautomatiseerd gelijkmatig ontbramen van (giet)producten met ongedefinieerde kanten die ontstaan tijdens het bewerkingsproces. Het gereedschap is voorzien van een voorgespannen, flexibel zwenkbare spil, waardoor afwijkingen van de geprogrammeerde en de daadwerkelijke contour van het werkstuk probleemloos worden gecompenseerd. Afhankelijk van de uitvoering, kunnen afwijkingen tot 12 mm verschil worden gecompenseerd.

Flexible Deburring Tools

De gewenste ontbraamkracht kan eenvoudig worden ingesteld. De ontbraamfrees wordt steeds gelijkmatig tegen het werkstuk gedrukt. Afhankelijk van de afwijking van de ontbraamkant ten opzichte van de geprogrammeerde werkstukcontour zwenkt de spil meer of minder uit: de frees volgt automatisch de daadwerkelijke werkstukkant. FDT flexibele ontbraamgereedschappen bieden de volgende voordelen: kortere doorlooptijd van het product. Hogere reproduceerbare kwaliteit van het werkstuk, gelijkmatige kant, eenvoudiger proces, minder bewerkingsstappen, effectievere logistiek, veiliger proces, ontbramen door de machine/robot en niet door een medewerker, besparing op het manueel ontbramen van werkstukken, geen aanpassing aan de CNC machine noodzakelijk.

Redactie | 24-09-15 | 19:09 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over technotool.
Plaats een reactie