600 leerlingen in techniekcompetitie Tata Steel

Leerlingen van het Clusius College uit Schagen die uit handen van Jeroen Klumper (manager bedrijfsschool Tata Steel; voorste rij, tweede van links) de eerste prijs hebben ontvangen

600 derdejaars leerlingen van 20 VMBO-scholen uit Noord-Holland hebben dit jaar deelgenomen aan de techniekcompetitie Check de Techniek van Tata Steel. Na een rondleiding bij het staalbedrijf in IJmuiden zijn de leerlingen op de bedrijfsschool van Tata Steel aan diverse praktijkopdrachten gaan werken. Daarnaast is een beroep gedaan op hun inzicht bij het oplossen van een aantal technische vraagstukken. Leerlingen van het Clusius College uit Schagen hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. Die ontvingen ze vandaag bij Tata Steel uit handen van Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel.

Eerste stap carrière

De leerlingen hebben tijdens de Check de Techniek competitie bij Tata Steel gewerkt aan opdrachten op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. De praktijkworkshops en technische cases uit de competitie bieden VMBO-leerlingen de gelegenheid om te ervaren hoe leuk het is om in de techniek te werken. Jaarlijks starten bij Tata Steel zo’n 120 jongeren met een opleiding aan de Academy. Daarmee zetten ze een eerste stap op weg naar een uitdagende carrière in de techniek. In januari en maart 2016 starten weer nieuwe klassen op de Academy.

Open dag bedrijfsschool

Op 24 november organiseert Tata Steel een open dag op de bedrijfsschool. Van 16.00 tot 20.30 uur is er een afwisselend programma, waarbij je leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten kunt ontmoeten, kunt deelnemen aan workshops en een kijkje kunt nemen in een van de fabrieken of bij de Technische Dienst. Locatie open dag: Tata Steel Academy, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.

Voor meer informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel: www.tatasteeljobs.nl

Redactie | 15-10-15 | 19:17 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie