Nieuwe Raad van Kinderen bij Tata Steel

Raad van Kinderen van Tata Steel

Tata Steel heeft vandaag een nieuwe Raad van Kinderen geïnstalleerd. Een groep van 20 leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden gaat Tata Steel adviseren. Nadat ze uitleg hadden gekregen over het staalbedrijf en het proces van staal maken, legde Charlotte van Herwaarden van de Missing Chapter Foundation de leerlingen uit hoe een Raad van Kinderen werkt. Vervolgens werd het dilemma gepresenteerd waar ze zich over gaan buigen: hoe kom je als staalbedrijf het beste tot innovatie? De leerlingen gaan dit semester ideeën bedenken, die ze in december aan de directie van Tata Steel presenteren.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Tata Steel onderschrijft de visie van deze stichting: het is belangrijk om kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom betrekt Tata Steel opnieuw kinderen uit de omgeving bij het vinden van oplossingen voor een strategisch dilemma. Dit initiatief sluit naadloos aan op het omgevingsbeleid van Tata Steel, met als thema “Future Generations”.

Redactie | 15-10-15 | 19:51 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie