Lancering HDN methodiek

DMFI

Op donderdag 3 december wordt het Platform HDN (Hygienic Design Norm) en de HDN methodiek gelanceerd tijdens het Food Technology Event ‘Van ontwerp tot onderhoud’. De HDN methodiek is voor alle bedrijven in de gehele keten van de hygiënische voedingsmiddelenindustrie. HDN borgt dat installaties aantoonbaar voldoen aan Europese regelgeving.

Hygiëne en voedselveiligheid zijn steeds belangrijker wordende onderwerpen. Hierdoor worden aan machines en procesinstallaties voor de voedsel-, dranken- en farmaceutische industrie meer eisen gesteld. De consument moet erop kunnen vertrouwen dat producten op een veilige en hygiënische manier worden geproduceerd. Toch zijn de normen en richtlijnen voor machines en procesinstallaties niet altijd duidelijk.

DMFI heeft daarom het initiatief genomen tot de ontwikkeling van HDN opdat er duidelijkheid komt binnen de jungle aan Europese normen en richtlijnen. De HDN methodiek maakt gebruik van een blauwdruk voor het ontwerpen, bouwen en installeren van machines en procesinstallaties. Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie kunnen gebruik maken van deze methodiek. HDN borgt dat installaties aantoonbaar voldoen aan Europese regelgeving.

Redactie | 14-11-15 | 10:44 | Link
Plaats een reactie