Nieuwe Raad van Kinderen op bezoek bij Tata Steel

Leerlingen van de Raad van Kinderen die een installatie voor laserlassen bekijken tijdens hun bezoek aan het R&D centrum voor de automobielsector van het staalbedrijf in IJmuiden

De nieuwe Raad van Kinderen heeft vandaag een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden. De leerlingen maakten een rondrit over het 750 hectare grote terrein, van de eigen zeehaven waar enorme schepen met grondstoffen worden gelost tot de Hoogovens, waar het vloeibare ruwijzer van 1.500 graden Celsius in torpedowagons wordt getapt tot de rollen staal die klaar staan voor transport naar de klanten. Het dilemma waar de Raad van Kinderen zich de komende tijd over gaat buigen is de vraag hoe je als staalbedrijf het beste tot innovatie kunt komen. De Raad van Kinderen bestaat uit leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden.

Hightech innovaties

De kinderen kregen ook een rondleiding door het onderzoekscentrum voor de automobielsector. Dat maakte in één klap duidelijk hoeveel hightech kennis en innovatie komt kijken bij het maken van hoogwaardig staal voor toepassing in auto’s. In het R&D centrum konden de leerlingen alle stappen uit het proces van het maken van een auto bekijken, van het persen van staal tot laserlassen en een heuse crashtest.

Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Tata Steel vindt net als deze stichting dat het belangrijk is kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst. Daarom wil Tata Steel kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf betrekken bij het vinden van oplossingen voor strategische dilemma’s. Het initiatief van prinses Laurentien past goed bij het omgevingsbeleid van Tata Steel, dat als thema “Future Generations” heeft.

Redactie | 17-11-15 | 18:03 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie