Metaalmedewerkers van de toekomst worden ambassadeur voor de techniek

Lasser

Eén van de speerpunten van Koninklijke Metaalunie is opleiding en ontwikkeling, zodat de ruim 13000 leden voldoende capabel personeel hebben. Het district Midden (lees: Midden Nederland), telt ca. 900 leden en is hier behoorlijk succesvol mee. De hoeveelheid leerlingen is enorm toegenomen en de kwaliteit van opleiden is met stappen vooruit gegaan.

En dat is noodzakelijk. Productiemethodes worden efficiënter door de technologische vooruitgang, die sneller en sneller lijkt te gaan. Door deze ontwikkeling zullen de werkzaamheden van metaalmedewerkers ingrijpend veranderen. Dat komt ook doordat de Nederlandse maakindustrie door internationale concurrentie in steeds hoogwaardiger producten en processen terecht komt. Simpel seriewerk wordt vaker geautomatiseerd of overgenomen door bedrijven in het buitenland. Het werk bestaat steeds meer uit kleine series van hoogwaardige producten met korte levertijden en wordt dus complexer. Bedrijven moeten technologische ontwikkelingen goed blijven volgen en hierop anticiperen door contact te houden met de betrokken partijen (leveranciers, branche-organisaties, kenniscentra, etc.).

Deze week is daarom extra aandacht gegeven aan de metaalmedewerkers van de toekomst: 11 jonge medewerkers en 5 leidinggevenden zijn bereid om ‘ambassadeur’ te worden. Medewerkers kunnen zich persoonlijk profileren, bedrijven profileren zich extern én als goed werkgever, en samen gaan zij zich inzetten voor promotie van de metaal- en technieksector.

Vanaf begin 2016 zijn de ambassadeurs o.a. beschikbaar om leerlingen (en hun ouders) van basis- tot beroepsonderwijs enthousiast te maken om te kiezen voor een opleiding binnen deze veelzijdige sector.

Redactie | 20-12-15 | 21:38 | Link
Plaats een reactie