Refitech Waalwijk ontvangt de Composiet Award 2015

Refitech

Voor een uit carbonfiber vervaardigde high speed pick & place robotarm ontving Bas Nijpels, Sales Manager bij Refitech uit de handen van Daniëlle Wild, Beursmanager Evenementenhal Gorinchem, de glazen bokaal voor de Composiet Award 2015.

De winnende met carbonvezels versterkte pick & place arm staat grote prestatie verbeteringen toe in de industriële machine- en apparatenbouw. Hierbij is het mogelijk om de bewegende massa te verlagen, waardoor hogere productie snelheden en lagere aandrijfbelastingen bereikt kunnen worden bij blijvende grijper nauwkeurigheid.

De award winning knik arm kan tot 40% sneller bewegen dan zijn aluminium voorganger en is ontwikkeld voor ATD Machinery in Duizel, fabrikant van productiemachines voor de sigarenindustrie. De pick & place arm pakt de tabaksbladen op middels een vacuüm grijper en plaatst deze in een opnemer waarna de sigaar gedraaid kan worden.

Robotarm vrijstaand

Refitech is een composiet engineering- en productiebedrijf voor industriële toepassingen waarin gewicht reductie belangrijk is. Zij produceert naast klant specifieke carbon 3D vormdelen ook speciale glasvezel versterkte panelen. Er is expertise ontwikkelt voor het in serie vervaardigen van composiet componenten omgezet van metaal naar composiet. Refitech is ISO9000 gecertificeerd.

Redactie | 20-12-15 | 21:35 | Link
Plaats een reactie