Gedeputeerde Talsma op bezoek bij Tata Steel

Gedeputeerde Tjeerd Talsma in gesprek met een leerling Elektrotechniek van de bedrijfsschool van Tata Steel

Gedeputeerde Tjeerd Talsma heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel, de bedrijfsschool van het staalbedrijf in Velsen-Noord. Hij liet zich daar door Mark Denys, directeur Technical van Tata Steel in IJmuiden, informeren over het onderwijs aan de Academy en de rol die deze speelt in de regio.

Denys benadrukte het belang van het hebben van een eigen bedrijfsschool en lichtte toe dat Tata Steel ook voor medewerkers van andere bedrijven in de regio technische opleidingen verzorgt. De Academy van Tata Steel maakt ook onderdeel uit van de Techniek Campus Techport, die als doel heeft om bedrijven en onderwijsinstellingen gezamenlijk te laten zorgen voor hoogwaardig technisch onderwijs in de regio. Tijdens het bezoek ging gedeputeerde Talsma ook in gesprek met leerlingen van de Academy.

Aan de bedrijfsschool van Tata Steel starten jaarlijks 120 jongeren een MBO-opleiding op het gebied van procestechnologie, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. De helft van de medewerkers van de productieafdelingen van Tata Steel is ooit zijn of haar carrière in de techniek begonnen op de bedrijfsschool, die al sinds 1939 bestaat. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 88% (landelijk gemiddelde op MBO is 65%).

Redactie | 06-01-16 | 19:14 | Link
Plaats een reactie