NLGroeit helpt bedrijven te groeien

NLGroeit

NLGroeit is een nieuw platform dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf helpt om hun bedrijf te laten groeien. Het platform werd afgelopen woensdag gelanceerd door koningin Máxima en premier Rutte. NLGroeit brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, coaches en opleiders die hen kunnen helpen om een volgende stap in hun groeiproces te zetten.

Op www.NLGroeit.nl vinden mkb-ondernemers ook informatie en nuttige hulpmiddelen. “Een prima initiatief”, zegt Metaalunievoorzitter Fried Kaanen, ook aanwezig bij de lancering. “Het is goed dat we de neuzen allemaal dezelfde richting op hebben en beseffen dat nu het moment is in de volle breedte van het mkb om groei te realiseren.”

Doel van het platform is een snellere groei van mkb-bedrijven. Bedrijven met minder dan 50 werknemers zijn goed voor ongeveer 30 procent van de werkgelegenheid in Nederland. Als deze bedrijven een groeispurt doormaken heeft dat een aanzienlijk effect op de werkgelegenheid. Kaanen: “Groei realiseren is complex, daarom is het beter het samen te realiseren. Van elkaar leren en elkaar versterken: dat is waar het hier om draait.”

NLgroeit is een publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken, NLevator en de Kamer van Koophandel. Het platform www.nlgroeit.nl laat inspirerende voorbeelden van groeiondernemers zien. Daarnaast vind je er als groeiondernemer relevante informatie en tools die betrekking hebben op groei en vaardigheden. Om groeiondernemers te inspireren, worden er de komende jaren events voor groeiondernemers ondersteund én georganiseerd, zowel offline als online. Nlgroeit ontwikkelt en support initiatieven waarbij ondernemers elkaar kunnen helpen in hun groeiproces (peer-to-peercoaching). Het programma brengt ondernemers in contact met andere ondernemers, mentoren, coaches en opleiders, die hen kunnen helpen om hun volgende groeistap te zetten. Nlgroeit wil de krachten van bestaande initiatieven versterken: samen werken aan een sterk ecosysteem van en voor ambitieuze en groeiende ondernemers in Nederland.

Kijk op www.nlgroeit.nl

Redactie | 14-01-16 | 20:15 | Link
Plaats een reactie