Leerlingen Academy Tata Steel bouwen skelters voor scholen

Manon Meester en Niels Beentjes (leerlingen werktuigbouwkunde aan de Academy van Tata Steel), die werken aan een skelter voor een basisschool in de regio

Leerlingen werktuigbouwkunde van de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden bouwen momenteel skelters voor vier basisscholen in de regio. “Dit project heeft een tweeledig doel”, zo stelt Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. “Onze jonge technici leren hun kennis in de praktijk toe te passen en doen ervaring op met de vele facetten van het managen van een project. Tegelijkertijd geven ze concreet invulling aan de bedrijfsfilosofie van Tata Steel, waarin maatschappelijk ondernemen een centrale plek inneemt. En dat doen ze met veel enthousiasme”, aldus Klumper. De leerlingen bepalen aan welke scholen Tata Steel een skelter schenkt en zijn zelf verantwoordelijk voor het hele project, van het bespreken van de wensen van de betreffende school tot het afleveren van de skelter op een schoolplein vol enthousiaste kinderen. De skelters moeten aan drie eisen voloden: klantspecificaties, veiligheid en kindvriendelijkheid. Daar worden ze ook op gekeurd. In mei worden de skelters afgeleverd bij de scholen.

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De Academy biedt landelijk erkende technische opleidingen aan: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. De Academy van Tata Steel heeft een slagingspercentage van 88%. Het landelijk gemiddelde slagingspercentage van MBO-instellingen is 65%.

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Redactie | 20-04-16 | 09:14 | Link

Deze bijdrage is opgenomen in demetaal.nl bedrijvengids Sterke Staaltjes. Lees daarin meer over Tata Steel.
Plaats een reactie