Maakbedrijf Sif naar de beurs

Beurs

Na uitstel in februari, heeft het Limburgse Sif besloten donderdag 12 mei naar de beurs te gaan. De fabrikant van funderingen voor offshore windturbines en olie- en gasinstallaties maakte dat maandag bekend.

Sif, ‘Beste maakbedrijf van 2016’ volgens MT en tevens Metaalunielid, zal een totale beurswaarde kennen van 357 miljoen euro. Egeria is nu nog met 82,5 procent van de aandelen de grootaandeelhouder en al langere tijd bezig om dat belang af te bouwen. Egeria wil haar investeringen verder differentiëren. Na de beursgang heeft zij nog steeds circa 53 procent van de aandelen in handen. Halverwege januari kondigde Sif al een beursgang aan, maar onrust op de financiële markten in februari noopte het bedrijf toen om zijn plannen in de koelkast te zetten.

De Sif Groep maakt grote stalen buizen (‘pijpconstructies’), die onder andere gebruikt worden in de gas-, olie- en windenergie-industrie. Het bedrijf is gevestigd in Roermond en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in funderingsconstructies voor windmolenparken op zee (bron: MT).

Redactie | 11-05-16 | 19:42 | Link
Plaats een reactie